în zona
preţ max. (€)
id ofertă

Dobrogea

Dobrogea este un habitat istoric și geografic care face parte din teritoriul României și Bulgariei, teritoriul dintre Dunăre și Marea Neagră. Regiunea era cunoscută în trecutul istoric sub numele de Dacia Pontică sau Sciția Minor. Din punct de vedere administrativ cuprinde în România județele Tulcea și Constanța iar în Bulgaria - Dobrici și Silistra.

Dobrogea este limitată la nord de Delta Dunării de Munții Măcinului, la est de Marea Neagră, și la vest de cursul inferior al Dunării. Dunarea ajunsa la Patlageanca se bifurca in doua brate, Bratul Chilia la nord si Bratul Tulcea la sud, brat care ajuns la Sfantu Gheorghe se desparte si el in Bratul Sulina si Bratul Sfantul Gheorghe. Delta Dunarii contine ca si fauna peste 300 de specii de pasari si peste 40 de specii de pesti si este locul unde milioane de pasari din diferite colturi ale lumii vin sa cuibareasca, iar vegetatia este specifica mlastinilor care este procentul cel mai mare, dar exista si zone impadurite si plante agatatoare.

Toata Delta Dunarii este o atractie si este o importanta zona turistica a Romaniei. Vom enumera doar cateva dintre zonele principale de atractie turistica: Padurea Letea un peisaj de poveste, o padure ca in legendele cu zane. Cea mai nordica padure subtropicala din Europa, formata pe grindul nisipos Letea din fasii de padure dezvoltate printre dunele de nisip. In Padurea Letea se gasesc 500 de specii de plante si peste 3000 de specii de animale, dintre care mai mult de 2000 sunt insecte, adica peste 70% din speciile de animale din Rezervatia Biosferei Delta Dunarii, grindul Letea fiind considerat de specialisti drept unul din cele mai interesante medii naturale din Romania, aici este si singurul loc din europa unde cresc liane.

Lacul Nebunu este situat in complexul de lacuri Sontea - Fortuna si este o zona protejata de mica intindere. 

Exista si obiective istorice care merita vizitate, unul dintre acestea fiind fortareata medievala de la Enisala, Yeni-Sale. Cetatea de la Enisala, se numara printre monumentele de arhitectura militara de pe teritoriul Romaniei. Fortificatia a fost construita in a doua jumatate a sec. al XIV-lea de catre o autoritate care viza zona de la Gurile Dunarii.

Alt obiectiv este Fortificatia Romana de la Babadag, situata la 5 km nord de Babadag. Sapaturile arheologice efectuate intre anii 1978 -1983 au dat la iveala o mica fortificatie romana. Cele 2.000 de monede precum si ceramica descoperita aici dateaza vestigiile apartinand epocii romano-bizantine.

Mai putem enumara Situl arheologic Orgame-Argamum, Cetatea Noviodunum-Isaccea, Cetatea Garvan-Dinogetia, Cetatea Halmyris-Murighiol, Cetatea Troesmis-Turcoaia, Cetatea Arrubium-Macin, Cetatea Aegyssus-Tulcea, Cetatea Salsovia-Mahmudia,Cetatea Beroe-Ostrov, Cetatea Ibida-Slava Rusa, Cetatea Proslavita-Nufaru, Punctul Cetatuia-Luncavita, Manastirea Celic Dere

Majoritatea dintre noi au auzit, macar asa in treacat de manastirile Cocos, Saon si Celic-Dere. Sunt cele mai mari, dezvoltate, vechi si mediatizate manastiri din judetul Tulcea. S-a vorbit si inca se vorbeste de “triunghiul manastirilor din Dobrogea”. Cele trei, au devenit embleme ale pelerinajului monahal in judet, fiind vizitate in permanenta atat de turistii simpli cat si de cei ce cauta a se linisti sufleteste, a se reculege.