în zona
preţ max. (€)
id ofertă

Muntenia

Ocupa partea central sudica a Romaniei, limita estica intinzandu-se pana la Valea Dunarii (aceeasi care limiteaza zona si la sud). Se suprapune judetelor Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Arges, Dambovita, Buzau; 

Atractii turistice: In localitatea Pietroasele (renumit centru viticol si vinicol) a fost descoperit, in 1837 un tezaur din aur, deosebit de valoros: "Closca cu puii de aur" (ce cuprindea initial 22 de piese; din acestea se mai pastreaza 12). Se presupune ca acest tezaur ar fi apartinand regelui vizigot Athanaric care s-a retras, in 376, la castrul roman de aici (minele pot fi vazute si in prezent). Vulcanii noroiosi de la Paclele Mari si Paclele Mici (12 km de Berca) - rezervatie geologica ce se intinde pe o suprafata de cca. 5 ha. Acest fenomen natural spectaculos este rar intalnit in lume. "Focul Viu" - Laptari; monument al naturii; aici se poate vedea o flacara de pana la 0,5 m, inaltandu-se in bataia vantului; fenomenul se datoreaza emanatiei de gaze din pamant care, datorita presiunii puternice si frecarii de roca, se aprind. Padurea Frasinu (7 km de Buzau, langa soseaua Bucuresti-Buzau-Focsani); rezervatii naturale (185ha); aici infloreste galbinarea-planta endemica. La 2 km de aceasta padure se afla Padurea Spataru (10ha, la 7 km de Buzau) rezervatie forestiera. 

"Sarea lui Buzau" - pe Valea Buzaului, intre localitatile Tarscov si Badila; rezervatie geologica, alcatuita din blocuri de calcar si un deal cu numeroase izvoare si eflorescente saline. Muzeul Judetean (Buzau) adaposteste exponate de ceramica neolitica pictata, ceramica getica, documente istorice si tezaure monetare. 

Muzeul de etnografie - Buzau, situat intr-o cladire din sec.18 (monument de arhitectura). Biserica Episcopiei - Buzau, construita in timpul lui Radu cel Mare (1495-1508); a fost refacuta de Matei Basarab in 1649. Muzeul orasenesc - Ramnicu Sarat (jud. Buzau) adaposteste colectii de arheologie, etnografie, stiintele naturii si arte plastice din zonele limitrofe. 

Biserica Adormirea Maicii Domnului (Ramnicu Sarat) construita intre 1691-1697. Biserica Manastirea - Ramnicu Sarat, ridicata in timpul lui C-tin. Brancoveanu (1691-1697). Gradina publica - Ramnicu Sarat, cu o vegetatie bogata si variata, un loc cu debarcader si cu ambarcatiuni. Parcul Crang - Buzau - intr-o unica padure seculara, cu posibilitati de recreere si agrement (loc cu plaja, debarcader si ambarcatiuni). 

Ruinele cetatii romane Turris - langa Turnu Magurele - pe malul stang al Dunarii. Se pare ca cetatea initiala a fost ridicata de Constantin cel Mare in sec.4 d Hr. pe ruinele vechiului castru roman Turris. Cetatea medievala Turnu a fost construita de domnitorul Tarii Romanesti, Mircea cel Batran (1386-1393). Vestigiile cetatii dacice Zimnicea - de tip dova, datand din sec.4 i Hr.; peste acestea s-au suprapus urmele asezarii feudale Dzimnikes. 

Muzeul Rascoalei Taranilor din 1907 - Rosiorii de Vede (jud.Teleorman) - cuprinde un mare numar de exponate privind rascoala taranilor din 1907. Ruinele cetatii lui Mircea cel Batran (Giurgiu), situate pe insula Cioroiu, construita in sec.15. A fost distrusa in 1829, in urma prevederilor pacii de la Adrianopol. 

Turnul Ceasornicului (Giurgiu) ridicat din blocuri de piatra in sec 17, de catre turci. Manastirea Heresti - Giurgiu, construit intre 1641-1647 in stil renascentist - a fost conacul familiei Udriste Nasturel; astazi este muzeu. Manastirea Comana - ctitorie a lui Vlad Tepes (1456-1462), reconstruita in sec.17 de catre domnitorul Radu Serban (aici se afla mormantul sau si al lui Nicolae Patrascu, fiul lui Mihai Viteazul).